Turncentrum Waterland op zoek naar nieuw talent

Talententest zondag 18 februari

Vijf maanden geleden heeft Gymnet Purmerend samen met Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van de MFSA in Purmerend in gebruik genomen. Een trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talentjes als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden! Turncentrum Waterland heeft naast wedstrijdgroepen ook diverse groepen voor aanstormend talent en is natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwe Epke Zonderland of Sanne Wevers!

Turnhal de BeukStichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveau’s. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren van N1 t/m N4 en 1e t/m 3e divisie. Doelstelling is om binnen een tijdsbestek van 5 jaar ook met de jeugd op eredivisie niveau aan wedstrijden deel te nemen.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt stabiliteit en continuïteit.

Voor talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving zijn er optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Meer dan 100 turners en turnsters zijn reeds aangesloten bij Turncentrum Waterland, dat over meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers beschikt en daarnaast professionele begeleiding biedt op het gebied van voeding en fysiotherapie.

Het afgelopen seizoen hebben de turners en turnsters van de beide verenigingen al uitstekend gepresteerd op wedstrijden, waren er 5 Nederlands Kampioenen en werden er in totaal meer dan 20 medailles behaald op het NK! Voor het komend seizoen hebben we er alle vertrouwen in dat deze talenten zich binnen turncentrum Waterland in de ruim 800 m2 grote turnhal aan de van IJssendijkstraat in Purmerend nog verder kunnen ontwikkelen en mooie resultaten behalen op wedstrijden.

Turncentrum Waterland wil ook graag in de toekomst deze mooie prestaties voortzetten en is daarom op zoek naar nieuwe top-turners en turnsters in de dop! Turncentrum Waterland organiseert op zondag 18 februari van 14.00-16.00 uur een instuif in de nieuwe turnhal voor jongens van 5 t/m 7 jaar. Er zal gekeken worden naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel en talentjes kunnen vervolgens bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.

Turninstuif 18 februari a.s. voor jongens van 5 tm 7 jaar. Van 14.00-16.00 uur in de nieuwe turnhal van IJssendijkstraat 365 Purmerend. Voor aanmeldingen: tel 0637346178 of mail turncentrumwaterland@hotmail.com