Open Helderse Rhönradturnen 8 juni 2013 door Yvette Pijnenburg

IMG_2982_klein

We moesten vroeg aanwezig zijn. De eerste ronde begon om 09.30 uur. Daarvoor moest er nog worden in geturnd. Met drie hulpverleners en een trainer en vier verschillende raderen ging dat snel.
Daarna was de opmars. Meteen daarna begon de wedstrijd. Voor ons was het alleen maar niveau 8. We begonnen met rechtuit. Niet elke oefening ging zoals het moest, maar er is goed geturnd. Toen moesten we naar sprong. Eerst allemaal de aanloop en daarna via een kast op het rad springen en eraf. Als laatste moesten we naar spiralen toe. Dat ging allemaal goed. Nu was de eerste ronde afgelopen en kwam ronde 2. Ook daar werd er eerst ingeturnd. In deze ronde kwam voor ons niveau 6 aan de beurt. Deze ronde liep ongeveer hetzelfde als ronde 1.

Na ronde 2 was er een prijsuitreiking en opmars. In niveau 8 zijn de plaatsen 5, gedeelde 6 en 8 in bezit genomen door Maurice Huisman (5), Chiara Troff (6), Jelinka Koolstra (6) en Maaike van der Meer (8). In niveau 7 is er zelfs een podium plaats (2) behaald door Nyara Gassama en plaats 6 door Tessa Veld. Ook in niveau 7, alleen dan een andere leeftijdscategorie, plaats 4 door Mathijs Hinke.

Na de prijsuitreiking en opmars begon ronde 3. Hierin deden we mee in drie verschillende niveaus; niveau 10, 9 en 5. Ook in deze ronde volgden we hetzelfde patroon als in ronde 1 en 2. Meteen na deze ronde volgde er weer een prijsuitreiking en opmars. In niveau 10 is plaats 10 behaald door Gwen Roos, in niveau 9 plaats 6 door Maud Stutje en in niveau 5 plaats 6, 8 en een gedeelde 10 door Miranda de Blok (6), Amber Hillegers (8) en Jennifer Hinke (gedeelde 10).

Hierna begon ronde 4. Ook in deze ronde werd er ongeveer hetzelfde patroon gevolgd als in de voorgaande rondes, behalve dat in deze ronde er oefeningen op muziek werden geturnd. In deze ronde deden we mee in niveau 1 junioren (dat is zonder muziek). Ook na deze ronde volgde er weer een prijsuitreiking. In niveau 1 is plaats 5 behaald door Yvette Pijnenburg. Na de prijsuitreiking was de wedstrijd afgelopen.

Het was een lange, maar leuke dag.

Door teveel onverwachte redenen is dit bericht veel later geplaatst.
Excuus Yvette.