NK rhönrad hoge scores voor Gymnet

Ook hoge scores  NK rhönradturnen  Gymnet in Den Helder

Op zaterdag 23 maart vonden de Noord-Nederlandse Kampioenschappen Rhönrad turnen plaats in Den Helder. Rhönradturnen is een turndiscipline waarop er verschillende oefeningen gedaan worden op een groot, ronddraaiend rad. Het is een sport die oorspronkelijk uit Duitsland komt, maar nu ook steeds meer bekendheid krijgt in de hele wereld. Eind juli is het wereldkampioenschap wat dit jaar uniek genoeg in Almere wordt gehouden. Ook bij GymNet Purmerend kun je deze bijzondere sport beoefenen. Er wordt wekelijks getraind in de sporthal van het Jan van Egmond Lyceum te Purmerend.

Spike Jonk Oortman Gerlings staat klaar voor zijn oefening

Uit Noord Holland, Friesland en Groningen kwamen 47 turnsters bijeen om te laten zien wat zij konden op de drie onderdelen spiralen, rechtuit en sprong. GymNet Purmerend was hierbij goed vertegenwoordigd met 4 meiden en na jaren weer een jonge man. De wedstrijd duurde de hele dag, waarbij sportiviteit hoog in het vaandel stond en er veel publiek was om iedereen aan te moedigen.

 

Uiteindelijk ging GymNet Purmerend naar huis met wel 2 medailles; Daphne Roefs haalde de tweede plek op niveau 5, Sofie van der Kroon de derde plek op niveau 5.
Benieuwd geworden naar deze sport?

Kijk op www.gymnet.nl

Op de foto: in het rad zittend Spike Jonk Oortman Gerlings en Luna Olijerhoek, staand op de grond in het rad van links naar rechts: Maud van Tongeren, Luna Van Berlo en Sofie van der Kroon en voor het rad Daphne Roefs.
Links en recht staand trainers Jennifer en Ramona

Eigen foto’s

 

Terug